*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου 

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κυριάκος Γεροντόπουλος,  είχε το απόγευμα της Πέμπτης, 31 Οκτωβρίου, συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Συζήτησαν θέματα που αφορούν την εκκλησία, τους απόδημους αλλά και την Ορθοδοξία στις χώρες της Μέσης Ανατολής.


  Μετά την συνάντηση, ο κ. Γεροντόπουλος προέβη στην εξής δήλωση: "Ήρθα να πάρω την ευχή και τις συμβουλές του Μακαριοτάτου, διότι η εμπειρία του είναι μεγάλη και παράλληλα να τον ευχαριστήσω για την προσφορά του στην Ορθοδοξία και τον Ελληνισμό. Ο Χριστιανισμός και η Ορθοδοξία είναι η θρησκεία της αγάπης. Ενώνει τους ανθρώπους και δεν τους χωρίζει.
  Αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε και να συμβάλλουμε, ώστε σε αυτή την ευαίσθητη περιοχή να ζήσουν ειρηνικά όλοι, ανεξάρτητα πως ονομάζουν τον Θεό. Οι συμβουλές του είναι για μένα πολύ χρήσιμες, γιατί η συνέχεια είναι πολύ πιο δύσκολη και γι' αυτό θέλω να εκφράσω άλλη μια φορά τις ευχαριστίες μου".
  Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος δήλωσε: "Με πολύ χαρά δεχθήκαμε τον Υφυπουργό Εξωτερικών στην Αρχιεπισκοπή και ανταλλάξαμε αρκετές απόψεις για την εκκλησία, την Ορθοδοξία και τους απόδημους μας, θέματα που είναι της αρμοδιότητας του. Σε ό,τι μπορούμε να βοηθήσουμε και να συμβάλλουμε, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν, εμείς θα είμαστε έτοιμοι.
Χαίρομαι, γιατί πιστεύω ότι έχει συλλάβει ο κ. Υπουργός το νόημα της σωστής προσφοράς της Ορθοδοξίας στην Μέση Ανατολή. Πρέπει λοιπόν αυτή να παραμείνει, πρέπει να συμβιώσει με τους Μουσουλμάνους εδώ στις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως συμβίωσε αιώνες πολλούς. Έχουμε 14 αιώνες συμβίωσης με τους Άραβες και πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, για να συνεχιστεί αυτή η όμορφη παράδοση και η συγκατοίκηση στις χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και της Αφρικής".
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε ακόμα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής Γιαννάκη Ομήρου. Σε αυτήν επισημάνθηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί και η άριστη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, ιδιαίτερα στην παρούσα δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχονται οι δύο χώρες.
Νωρίτερα, ο κ. Γεροντόπουλος επισκέφθηκε τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και κατέθεσε στεφάνι, αποτείνοντας φόρο τιμής στους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.Κύρια κατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία
Υποκατηγορία: Υπουργείο Εξωτερικών

grafeio-typou.gr © 2012-2013