*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Δελτίο Τύπου

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος είχε, σήμερα Τρίτη 5 Νοεμβρίου, συνάντηση με την πρώην Γενική Κυβερνήτη του Καναδά, Michaëlle Jean.

Ο κ. Βενιζέλος και η κα Jean αναφέρθηκαν στους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας – Καναδά και στην ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των πολιτικών επαφών και της διμερούς συνεργασίας. Υπογράμμισαν, επίσης, τη σημασία διεύρυνσης των διμερών πολιτιστικών και ακαδημαϊκών ανταλλαγών, καθώς και της συνεργασίας στο πλαίσιο της UNESCO και του Διεθνούς Οργανισμού Γαλλοφωνίας.

Συζητήθηκαν, επίσης, οι προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει μια πολυπολιτισμική κοινωνία αλλά και η σημασία του διαλόγου μεταξύ διαφορετικών πολιτισμικών ομάδων. Η ίδια η κυρία Jean αποτελεί παράδειγμα επιτυχούς λειτουργίας μίας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, καθώς, προερχόμενη από οικογένεια Αϊτινών πολιτικών προσφύγων, ανήλθε στο ύπατο αξίωμα του Καναδά, του οποίου διετέλεσε Γενική Κυβερνήτης.

Η κα Jean έκανε, τέλος, ιδιαίτερη αναφορά στην οικονομική κρίση και στις αξιέπαινες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι σύντομα οι επιτυχίες της Ελλάδας στον οικονομικό τομέα θα προκαλούν το θαυμασμό της διεθνούς κοινότητας.Κύρια κατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία
Υποκατηγορία: Υπουργείο Εξωτερικών

grafeio-typou.gr © 2012-2013