*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Φωτιά σε αυτοκίνητο στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης | Σε 138 ανέρχονται οι συλλήψεις μελών σπείρας που διέπρατε ληστείες, κλοπές και διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα | Κρήτη: Μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών βρέθηκαν σε παραλία | Λάρνακα: Αστυνομικός του αεροδρομίου «ξάφριζε» κατασχεθέντα και απωλεσθέντα αντικείμενα.

Την καθοριστικής σημασίας συμβολή των αερομεταφορών στην περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού

 

και τις ενέργειες ενίσχυσης της συνδεσιμότητας ελληνικών προορισμών με απευθείας αεροπορικές συνδέσεις με τις αγορές του εξωτερικού που έχει υλοποιήσει την τριετία 2015-2017 το Υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο της Εθνικής και Περιφερειακής Τουριστικής Πολιτικής, παρουσίασε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού, κα Ευρυδίκη Κουρνέτα, στο 12ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Αερομεταφορές - Παρόν και Μέλλον” στην Αθήνα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 

«Διαπραγματευτήκαμε και εξασφαλίσαμε την ενίσχυση της συνδεσιμότητας και ήδη από την περσινή χρονιά είχαμε 150 νέες αεροπορικές συνδέσεις και 6.000 επιπλέον πτήσεις προς δημοφιλείς αλλά και νέους τουριστικούς προορισμούς» ανέφερε η Γενική Γραμματέας Τουρισμού.

 

Η κα Κουρνέτα τόνισε ότι κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους σημειώθηκε κατακόρυφη αύξηση 30% των διεθνών αφίξεων σε σχέση με το 2017 και ότι από τον Απρίλιο ως και τον Οκτώβριο έχουν προγραμματιστεί σχεδόν τρία (3) εκατομμύρια επιπλέον αεροπορικές θέσεις από αεροδρόμια του εξωτερικού σε 20 ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια. «Στόχος μας», επεσήμανε, «για την περίοδο 2018 - 2020 στο διεθνές ανταγωνιστικό περιβάλλον είναι να καθιερώσουμε και να προβάλλουμε την Ελλάδα ως παγκόσμιο ελκυστικό και ασφαλή προορισμό για τουρισμό 365 μέρες τον χρόνο».

 

Η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κατά την ομιλία της περιέγραψε τις νέες στρατηγικές παρεμβάσεις με τις εξής κατευθύνσεις:

 

· Επαναξιολόγηση των τουριστικών πόρων της Χώρας

 

· Καθορισμός για πρώτη φορά του θεσμικού πλαισίου που θα διέπει τον αεροτουρισμό

 

· Χάραξη νέων πολιτικών ανάπτυξης της κρουαζιέρας στο πλαίσιο της εθνικής επιτροπής για την κρουαζιέρα και τον θαλάσσιο τουρισμό με νέο θεσμικό πλαίσιο για τη σύνδεση των νησιών μέσω του δικτύου υδατοδρομίων και υδροπλάνων

 

· Προώθηση νέων έργων σε τουριστικές υποδομές όπως μαρίνες και αγκυροβόλια, που θα κινητοποιήσουν ένα νέο κύμα επενδύσεων τα επόμενα χρόνια.

 

«Οι αερομεταφορές αποτελούν βασικό παράγοντα τουριστικής ανάπτυξης με αντίκτυπο στη γενικότερη ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και των εξαγωγών, αφού θεωρείται ότι τα 2/3 των ξένων επισκεπτών φθάνουν στην χώρα μας αεροπορικώς» κατέληξε η κα Κουρνέτα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

 Κύρια κατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία
Υποκατηγορία: Υπουργείο Τουρισμού

grafeio-typou.gr © 2012-2013