*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Πέθανε ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος | Χανιά: Νεκρή γυναίκα που έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων | Νεκρός άντρας σε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Νίκαια | Kαταδίωξη στην Άρτα - «Έπιασαν» 27χρονο με 53 κιλά χασίς.

Δελτίο Τύπου

Όπως αναφέραμε στο χθεσινό Δελτίο Τύπου της ΣΤΑ.ΣΥ., η απεργία είναι δικαίωμα για τους εργαζόμενους αλλά η άσκηση του δικαιώματος της απεργίας δεν είναι ανέλεγκτη και  υπόκειται στους περιορισμούς που προβλέπονται από το Σύνταγμα και τους νόμους του Κράτους.

Η νόμιμη  ενάσκηση του απεργιακού δικαιώματος  απαιτεί από τα σωματεία των εργαζομένων της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε όταν εξαγγέλλουν απεργιακές κινητοποιήσεις   να τηρούν τα προβλεπόμενα από τον Νόμο για τις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, η λειτουργία των οποίων έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση των  βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου. Στις συγκοινωνιακές επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας είναι απαραίτητη  η τήρηση των προθεσμιών του Νόμου για την εξαγγελία απεργιακών κινητοποιήσεων καθότι  απαιτείται ιδιαίτερη προετοιμασία για την ενημέρωση και καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού από άλλα μεταφορικά μέσα.

Η Διοίκηση με βάση τις προβλέψεις του Νόμου προσέφυγε σήμερα  Δευτέρα 21 Ιανουαρίου με το άνοιγμα των αρμοδίων δικαστηρίων στη Δικαιοσύνη κατά των κινητοποιήσεων που είχαν εξαγγείλει τα σωματεία των Εργαζομένων για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη. Με την υπ’ αριθμόν 92/2013/21-1-2013 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών οι κινητοποιήσεις κρίθηκαν Παράνομες και απαγορεύτηκε η συνέχιση τους.

Μετά την έκδοση της απόφασης της Δικαιοσύνης, η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. καλεί τους εργαζόμενους να σεβαστούν την νομιμότητα, να συναισθανθούν την ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες  αλλά και τις επιπτώσεις στην οικονομική ζωή της πόλης και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Αθήνα, 21 Ιανουαρίου 2013Κύρια κατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία
Υποκατηγορία: Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ.)

grafeio-typou.gr © 2012-2013