*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Περισσότερα φορτία από την Κίνα και ειδικότερα από το λιμάνι της Σαγκάης θα έρχονται προς την Ευρώπη μέσω του Πειραιά στο πλαίσιο της συμφωνίας συνεργασίας που υπεγράφη προ ολίγου στα γραφεία του ΟΛΠ στον Πειραιά μεταξύ του οργανισμού και της εταιρείας διαχείρισης του μεγαλύτερου κινεζικού λιμανιού SIPG (Shanghai International Port Group (SIPG).

Πιο συγκεκριμένα η συμφωνία προβλέπει μεταξύ άλλων συνεργασίες για χρηματοδοτήσεις λιμενικών έργων, εκπαίδευσης, τεχνικής βοήθειας και αλλά. Παράλληλα προβλέπεται κοινός σχεδιασμός εκστρατειών προώθησης για τα λιμάνια της Σαγκάης και του Πειραιά, με στόχο την αύξηση των διακινούμενων φορτίων και του εμπορίου.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο πρόεδρος Cosco shipping Xu lirong, ο προεδρος της SIPG Chen Xuyuanο, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ c. Fu, ο ανωτερος σύμβουλος διοικησης του ΟΛΠ Αθ. Λιάγκος,  ο υφυπουργός επικράτειας Δ. Λιάκος, ο υφυπουργός ανάπτυξης Σ. Πιτσιόρλας ο δήμαρχος Πειραιά Γ. Μόραλης και άλλοι.

Σημειώνεται τέλος ότι ο κ. Chen Xuyuan εκτός από πρόεδρος της SIPG είναι επικεφαλής της Shanghai SIPG F.C., μιας εκ των μεγαλύτερων ποδοσφαιρικών ομάδων της Κίνας αλλά και γραμματέας της κομματικής επιτροπής της Σαγκάης.Κύρια κατηγορία: Υπουργεία - ΔΕΚΟ - Φορείς - Οικονομία
Υποκατηγορία: Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ)

grafeio-typou.gr © 2012-2013