*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω... ζέστης Φωτιά στο Λαγονήσι: Συνελήφθη 76χρονος για εμπρησμό | Λευκάδα: Αμετανόητος ιερόσυλος άρπαζε τάματα από ναούς | ΚΟΣΜΟΣ: Τουρκία: Εκατομμύρια ψηφοφόροι στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Δελτίο Τύπου

Τα εμπορικά δικαιώματα για τα προϊόντα Aranesp, Granulokine, Neulasta και Mimpara επανακτά από την 1η Ιανουαρίου η Amgen από την εταιρεία GENESIS Pharma. Τη διάθεση των θεραπειών αυτών στους ασθενείς θα αναλάβει η θυγατρική της Amgen στην Ελλάδα, Amgen Hellas. Τα εν λόγω προϊόντα της Amgen διατίθενται μέχρι σήμερα στην Ελλάδα από τη GENESIS Pharma βάσει εμπορικής συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, η οποία ολοκληρώνεται στο τέλος του έτους.

 

Κατά τους τελευταίους έξι μήνες, η Amgen Hellas και η GENESIS Pharma, σε στενή συνεργασία με εκπροσώπους του Υπουργείου Υγείας και τις λοιπές αρμόδιες αρχές, δρομολογούν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την ομαλή μετάβαση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου στην Amgen Hellas και την απρόσκοπτη συνέχιση της διάθεσης αυτών των σημαντικών θεραπειών στους Έλληνες ασθενείς από την 1η Ιανουαρίου 2013.

"Η συμφωνία αυτή αποτελεί μια «ψήφο εμπιστοσύνης» στην Ελλάδα και αντικατοπτρίζει την μακροχρόνια δέσμευση της Amgen στην ελληνική αγορά", δήλωσε σχετικά η κ. Ευαγγελία Πατεράκη, Γενική Διευθύντρια της Amgen Hellas. "Ενισχύει την ήδη ισχυρή παρουσία της Amgen στην Ελλάδα, επιτρέποντάς της πλήρη έλεγχο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας και την ευκαιρία να βρίσκεται στην υπηρεσία περισσότερων ασθενών".

Από την πλευρά του, ο κ. Κώστας Ευριπίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της GENESIS Pharma, σχολίασε: "Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της συμφωνίας αυτής με την Amgen, η GENESIS Pharma επικεντρώνεται στο υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της και επενδύει σε νέες στρατηγικές συνεργασίες για την περαιτέρω ανάπτυξή της στην Ελλάδα".


Συνεργασία  Amgen Hellas με τις Ιατρικές Σχολές Αθηνών, Πάτρας, Θεσ/κης, Ηρακλείου, Αλεξανδορύπολης, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας


Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας από το 1980, η Amgen συνεργάζεται σε κλινικές έρευνες με όλες τις πανεπιστημιακές ιατρικές σχολές της χώρας, υποστηρίζοντας έμπρακτα ερευνητικά προγράμματα. Υπήρξε μία από τις πρώτες εταιρείες που έκανε πραγματικότητα τις νέες υποσχέσεις της επιστήμης, φέρνοντας ασφαλή και αποτελεσματικά φάρμακα από το εργαστήριο, στη μονάδα παραγωγής και από εκεί στους ασθενείς. Οι θεραπείες της Amgen έχουν αλλάξει την άσκηση της ιατρικής, βοηθώντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στον αγώνα τους ενάντια στον καρκίνο, τις παθήσεις των νεφρών, τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, τις παθήσεις των οστών και άλλες σοβαρές νόσους.

Σχετικά με τη GENESIS Pharma


Η GENESIS Pharma ιδρύθηκε το 1997 και καθιερώθηκε ως η πρώτη ελληνική εταιρεία που εστίασε την εμπορική της δραστηριότητα στη διάθεση φαρμακευτικών προϊόντων βιοτεχνολογίας, με στόχο να διασφαλίσει στους Έλληνες ασθενείς που πάσχουν από σπάνια, χρόνια και βαριάς μορφής νοσήματα, άμεση πρόσβαση σε πρωτοποριακές θεραπείες φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας. Η εταιρεία διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες με πρωτοπόρες πολυεθνικές εταιρείες φαρμακευτικής βιοτεχνολογίας για την προώθηση και διάθεση ενός σημαντικού χαρτοφυλακίου πρωτότυπων και καινοτόμων φαρμάκων σε Ελλάδα και Κύπρο. Από το 2000 μέχρι σήμερα, η GENESIS Pharma έχει λάβει δεκάδες βραβεία και πιστοποιήσεις για τους ρυθμούς ανάπτυξής της, την καινοτομία, την παραγωγικότητα, την εταιρική υπευθυνότητα και το εργασιακό της περιβάλλον.
 Κύρια κατηγορία: Φαρμακευτικές Εταιρίες - Ιδιωτικά Νοσοκομεία και Κλινικές
Υποκατηγορία: Amgen

grafeio-typou.gr © 2012-2013