*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Ληστές 15 και 13 χρόνων συνελήφθησαν στη Λαμία | Φωτιά στον Βύρωνα: Ένας νεκρός από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | Διάσημοι καλλιτέχνες σε carpool Karaoke για το "ΕΛΙΖΑ" | Στη Μόρια ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής με κυβερνητικό κλιμάκιο | ΚΟΣΜΟΣ: Πυροβολισμοί σε πολυσύχναστη γειτονιά της Νέας Ορλεάνης - 11 τραυματίες. |

Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του προστάτη με την υποστήριξη της Astellas

Με κεντρικό σύνθημα «Κάνε αυτό που οφείλεις ως άνδρας», η φαρμακευτική εταιρεία Astellas, στηρίζει για 3η συνεχόμενη χρονιά την καμπάνια ευαισθητοποίησης, ενημέρωσης και ελέγχου του καρκίνου του προστάτη, που αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και διήρκησε από τις 19 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Και αυτή τη χρονιά το κεντρικό μήνυμα της καμπάνιας στοχεύει στον προσυμπτωματικό έλεγχο για καρκίνο του προστάτη στις ομάδες κινδύνου, καθώς αποτελεί τον δεύτερο πιο συχνό καρκίνο για τους άντρες. Όταν όμως γίνεται προσυμπτωματικός έλεγχος και η νόσος διαγιγνώσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, τότε η επιτυχία της πλήρους ίασης είναι σχεδόν εξασφαλισμένη. Αυτός είναι και ο λόγος που η Αstellas στηρίζει περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια την πρόληψη.

Στον παγκόσμιο νοσολογικό χάρτη, ο καρκίνος στον προστάτη αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου από καρκίνο. Ένας στους έξι άνδρες θα αναπτύξει τη νόσο μετά την ηλικία των 50 ετών, ενώ τα άτομα με ιστορικό (πατέρας, αδελφός κλπ.) διατρέχουν 2,4 φορές υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισής της σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Εάν, μάλιστα, ο καρκίνος ενός συγγενικού προσώπου έχει διαγνωσθεί σε σχετικά νεαρή ηλικία (π.χ. στα 50-60), ο κίνδυνος αυτός διπλασιάζεται. Όπως προκύπτει από τα σημερινά διαθέσιμα επιστημονικά δεδομένα, οι πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του προστάτη αυξάνονται με την πάροδο της ηλικίας. Έτσι, ποσοστό 30% των ανδρών θα προσβληθούν στην ηλικία των 50 ετών, ενώ το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 80% για τους άνδρες έως 80 ετών.

Ο καρκίνος του προστάτη είναι ο δεύτερος συνηθέστερος καρκίνος στον άνδρα και η σχέση του με τις ανδρικές ορμόνες είναι άμεση. Όταν εντοπιστεί με τις προληπτικές εξετάσεις σε αρχικά στάδια, η χειρουργική αποτελεί τη θεραπεία πρώτης επιλογής και οι περισσότεροι ασθενείς θεραπεύονται. Ωστόσο, υπάρχουν και περιπτώσεις που ο καρκίνος επανεμφανίζεται ύστερα από χρόνια μετά το χειρουργείο. Τότε η ορμονική θεραπεία αποτελεί τον κυρίαρχο τρόπο αντιμετώπισής του. Οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες ως προς την κατανόηση της υποκείμενης βιολογίας του μεταστατικού, ευνουχοάντοχου καρκίνου του προστάτη (mCRPC), έχουν οδηγήσει στην ανάπτυξη καινοτόμων ορμονικών θεραπειών.Κύρια κατηγορία: Φαρμακευτικές Εταιρίες - Ιδιωτικά Νοσοκομεία και Κλινικές
Υποκατηγορία: Astellas

grafeio-typou.gr © 2012-2013