*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Φωτιά σε αυτοκίνητο στον Άγιο Αντώνιο Θεσσαλονίκης | Σε 138 ανέρχονται οι συλλήψεις μελών σπείρας που διέπρατε ληστείες, κλοπές και διακινούσε ναρκωτικά στην Αθήνα | Κρήτη: Μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών βρέθηκαν σε παραλία | Λάρνακα: Αστυνομικός του αεροδρομίου «ξάφριζε» κατασχεθέντα και απωλεσθέντα αντικείμενα.

Δελτίο Τύπου

Το International BioCamp της Novartis τονίζει τη σημασία της Έρευνας & Ανάπτυξης ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών στις αναδυόμενες αγορές

• Διεθνής διοργάνωση, στην οποία συναντώνται 60 σπουδαστές 21 χωρών και περιοχών στην έδρα της Novartis, στη Βασιλεία της Ελβετίας

• Το δυναμικό πρόγραμμα BioCamp δραστηριοποιεί τους σπουδαστές έχοντας ως άξονα τις εξελίξεις στον χώρο των επιστημών και τις ευκαιρίες ανάπτυξης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

• Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis εστιάζει στο διεθνές κύρος και την ευρεία γκάμα προϊόντων της εταιρείας, η οποία απευθύνεται στις ανάγκες των ασθενών στις αναδυόμενες αγορές.

 

Η Novartis καλωσόρισε τη διοργάνωση του ετήσιου BioCamp (International Biotechnology Leadership Camp), ενός τριήμερου σεμιναρίου συνάντησης ειδικών σε θέματα βιοτεχνολογίας και επιχειρηματιών, με 60 επιλεγμένους φοιτητές διεθνώς αναγνωρισμένων πανεπιστημίων από 21 χώρες και περιοχές. Φέτος, το BioCamp της Novartis εστιάζει στην αυξημένη ανάγκη πρόσβασης στην περίθαλψη και τη σημασία της Έρευνας και Ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές, καθώς και στον τρόπο με τον οποίο η καινοτόμος προσέγγιση της εταιρείας επεκτείνει διεθνώς την προοπτική της για κλινική ανάπτυξη.

Η εταιρεία συνεχίζει να τηρεί τη δέσμευσή της επενδύοντας σταθερά στην Έρευνα και Ανάπτυξη προκειμένου να αναπτύξει στοχευμένες θεραπείες, οι οποίες θα μπορούσαν να αλλάξουν τον τρόπο άσκησης της ιατρικής και να αποφέρουν μέγιστο όφελος για τους ασθενείς. Αυτό είναι ιδιαιτέρως εμφανές από τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει η εταιρεία τις αναδυόμενες αγορές, οι οποίες αποτελούν σημαντικό και αναπτυσσόμενο τομέα της καινοτομίας και της κλινικής ανάπτυξης της Novartis.

Η Novartis κατέχει ηγετική θέση στις αναδυόμενες αγορές με το 10% των καθαρών κερδών του Ομίλου να προέρχεται από τις πρώτες έξι αναδυόμενες αγορές το 2011. Τα στοιχεία αυτά υποστηρίζονται από επιλεκτικές επενδύσεις στην καινοτομία, τις υποδομές και το ανθρώπινο δυναμικό, ώστε να επεκταθεί η παρουσία της Novartis στην Κίνα, Βραζιλία, Ρωσία και την Ινδία, καθώς και σε άλλες αναδυόμενες αγορές χωρών.

«Η επιτάχυνση της ανάπτυξης στις αναδυόμενες αγορές συμπληρώνει τη δυναμικότητά μας σε Ευρώπη και Βόρεια Αμερική, και συνιστά καθοριστικό παράγοντα για την εφαρμογή της μακράς πνοής προοπτικής μας για την εταιρεία», δήλωσε ο Joseph Jimenez, Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis. «Η στενή συνεργασία με τους τοπικούς παρόχους υγείας βελτιώνει την περίθαλψη των ασθενών και την πρόσβαση στις αναπτυγμένες και αναδυόμενες αγορές. Ελπίζουμε ότι οι φοιτητές του BioCamp θα μας οδηγήσουν σε ένα μέλλον, στο οποίο οι ασθενείς όλου του κόσμου θα μπορούν να έχουν άριστη περίθαλψη».

Από τη διοργάνωση του πρώτου BioCamp το 2004 και μετά, η Novartis έχει υποδεχθεί στη φαρμακοβιομηχανία και την επιχειρηματική δραστηριότητα περισσότερους από 500 αριστεύσαντες αποφοίτους πανεπιστημιακών σχολών. Φέτος, μεταξύ των ομιλητών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι Rolf M. Zinkernagel, M.D., νομπελίστας και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Novartis AG και ο καθ. Susan Gasser, Διευθυντής του Friedrich Miescher Institute for Biomedical Research. Οι φοιτητές του BioCamp θα έχουν επίσης την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους επιστήμονες και τα στελέχη της Novartis που ηγούνται του τομέα φαρμακευτικής ανάπτυξης της εταιρείας και να γνωρίσουν τα καινοτόμα νέα φάρμακα για την αντιμετώπιση των ανεκπλήρωτων ιατρικών αναγκών των ασθενών. Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τους σπουδαστές να κατανοήσουν τις τάσεις και τις προκλήσεις που υπάρχουν στο χώρο της βιοτεχνολογίας και των επιστημών υγείας, καθώς και για να αποκτήσουν άμεση εμπειρία σχετικά με τον τρόπο σύστασης και λειτουργίας μιας βιοτεχνολογικής εταιρείας.

Το BioCamp έχει αποτελέσει στο παρελθόν γέφυρα για την προσέγγιση της τοπικής κοινωνίας και τη σύναψη σχέσεων, οι οποίες θα βοηθήσουν μελλοντικά στη διαμόρφωση συνεργασιών στο χώρο της έρευνας και της κλινικής ανάπτυξης.

Φέτος, επελέγησαν οι κ.κ. Γεωργία Πεφάνη και Δημήτρης Καραούλας, απόφοιτοι Οικονομικού Πανεπιστημίου Πειραιώς και Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών αντιστοίχως, για να συμμετάσχουν στο BioCamp.

Ο κ. Georg Schroeckenfuchs, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Novartis Hellas, επεσήμανε τη σημασία δραστηριοτήτων όπως το BioCamp, οι οποίες υποδηλώνουν τη συνεχή επένδυση της Novartis στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης. Εξέφρασε επίσης τη δέσμευση της εταιρείας να υποστηρίζει νέους επιστήμονες. Φέτος, δύο σπουδαστές από την Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο BioCamp, να αποκτήσουν γνώσεις για τις βιοτεχνολογικές μεθόδους και να συζητήσουν με ειδήμονες τις προτάσεις τους για το πως θα καλυφθούν οι ανάγκες των ασθενών στις αναδυόμενες αγορές καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

Η Novartis επιδιώκει να διασφαλίσει ότι οι ασθενείς μπορούν να ωφεληθούν από τα νέα φάρμακα το συντομότερο δυνατό αυξάνοντας την ταχύτητα ανάπτυξής τους, διευρύνοντας τις κλινικές μελέτες ώστε να συμπεριλάβουν νέες αγορές και συνεργαζόμενη με την ακαδημαϊκή κοινότητα και τις κρατικές αρχές με αντικείμενο τις νέες τεχνολογίες. Προσδοκώντας να ηγείται στην καινοτομία στο χώρο της υγείας, η Novartis ενθαρρύνει το συνδυασμό εταιρικής ευθύνης και άριστης επιχειρηματικότητας με αποδέκτες τους ασθενείς των αναδυόμενων αγορών και όλου του κόσμου.

 

Γενικές πληροφορίες για το BioCamp

Το BioCamp διοργανώθηκε για πρώτη φορά πριν από εννέα χρόνια στην Ταϊβάν και έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνές φόρουμ φοιτητών επιστημόνων υγείας και οικονομικών επιστημών από όλο τον κόσμο, στο οποίο ενημερώνονται, ανταλλάσσουν ιδέες και συνεργάζονται σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Παλαιότερα είχε φιλοξενηθεί στο Τόκιο, Χονγκ Κονγκ, Κέιμπριτζ και τη Μασαχουσέτη, ενώ η φετινή διοργάνωση του διεθνούς BioCamp φιλοξενείται για τρίτη φορά στην πλήρως εξοπλισμένη με τεχνολογία αιχμής έδρα της Novartis, στη Βασιλεία της Ελβετίας.


Η Novartis

Η Novartis AG στον Τομέα της Υγείας παρέχει λύσεις στις αναφυόμενες ανάγκες των ασθενών και των κοινωνιών. Επικεντρωμένη αποκλειστικά στον Τομέα αυτό, η Novartis διαθέτει ένα διευρυμένο χαρτοφυλάκιο που καλύπτει άριστα αυτές τις ανάγκες: καινοτόμα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, οικονομικώς συμφέροντα γενόσημα φάρμακα, εμβόλια και διαγνωστικά, καθώς και μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Η Novartis είναι η μόνη εταιρεία που κατέχει ηγετικές θέσεις σε αυτούς τους τομείς. Το 2011, επενδύθηκαν περίπου 9,6 δις δολάρια σε δραστηριότητες Έρευνας και Ανάπτυξης. Με έδρα τη Βασιλεία της Ελβετίας, οι εταιρείες του Ομίλου Novartis απασχολούν περίπου 124.000 εργαζομένους και δραστηριοποιούνται σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση: http://www.novartis.com

Στην Ελλάδα, η Novartis (Hellas) Α.Ε.Β.Ε. έχει κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες στα συνταγογραφούμενα φαρμακευτικά ιδιοσκευάσματα, σε προϊόντα οφθαλμολογικής φροντίδας και στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στη Μεταμόρφωση Αττικής, ενώ λειτουργούν γραφεία και στη Θεσσαλονίκη, όπου συνολικά απασχολούνται περισσότερα από 600 άτομα.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διαδικτυακή διεύθυνση: http://www.novartis.gr

# # #

Για περισσότερες πληροφορίες:
Διεύθυνση Επικοινωνίας
Τηλ: 210 2897346
Fax: 210 2850592
http://www.novartis.grΚύρια κατηγορία: Φαρμακευτικές Εταιρίες - Ιδιωτικά Νοσοκομεία και Κλινικές
Υποκατηγορία: Novartis

grafeio-typou.gr © 2012-2013