*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Πέθανε ο ιστορικός και φιλόλογος Σαράντος Καργάκος | Χανιά: Νεκρή γυναίκα που έπεσε από ύψος τεσσάρων μέτρων | Νεκρός άντρας σε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στη Νίκαια | Kαταδίωξη στην Άρτα - «Έπιασαν» 27χρονο με 53 κιλά χασίς.

"Η οργή του κόσμου αποσυμπιέζεται μέσω διαδηλώσεων και εκλογών" είπε με νόημα από το βήμα της Βουλής.

Προσωπικά υπεύθυνο για τη διαφύλαξη της ασφάλειας των πολιτών που θα συγκεντρωθούν σήμερα το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος κατέστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας πριν από λίγη ώρα στη Βουλή.

Όπως είχε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ «σταματήστε να ενοχλείστε όταν οι πολίτες κάνουν συγκεντρώσεις αναζητώντας λύσεις και διεξόδους με νόμιμο τρόπο. Στις διαδηλώσεις δεν έχουν δικαίωμα μόνο οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλοι οι Έλληνες πολίτες».

Και συνέχισε με νόημα: «Όλοι όσοι έχτισαν καριέρες πάνω σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, σήμερα τους βλέπουμε να αγανακτούν επειδή ο κόσμος κατεβαίνει στους δρόμους. Αυτοί που φτωχοποιούσαν όσους κάποτε δεν διαδήλωναν, σήμερα στοχοποιούν αυτούς που διαδηλώνουν.

Αρκούσε μόνο η αναγγελία μιας συγκέντρωσης για να βγάλει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιφάνεια το πραγματικό, αυταρχικό του πρόσωπο. Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι θα έρθει η ώρα να θερίσετε τους ανέμους που σπείρατε. Η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από ειρηνικούς διαδηλωτές αλλά από όσους εκμεταλλεύτηκαν το χυμό των πολιτών τόσα χρόνια, για κομματικό τους συμφέρον. Επενδύσατε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ στην οργή, το θυμό και την αγανάκτηση, κάνοντας το λαϊκισμό τέχνη και τη χυδαιότητα καθημερινή πρακτική".

Μάλιστα με αφορμή την ανάρτηση - που στη συνέχεια «κατέβηκε» - στο indymedia για κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση στα Προπύλαια, ο κ.Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό «είναι προσωπικά υπεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλώσουν».

Καθιστώ την κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα προσωπικά υπεύθυνο για την ασφάλεια των πολιτών που θα έρθουν σήμερα να διαδηλώσουν».

Κατέληξε δε λέγοντας ότι «ο κ. Πολάκης είναι ο πιο ανίκανος και ακατάλληλος υπουργός που πέρασε ποτέ από το υπουργείο Υγείας, Εμείς όμως δεν θα βγούμε να πούμε καλά του έκαναν, γιατί τα προβλήματα δεν λύνονται με γιαούρτια και κλωτσιές.

Το ζήτημα είναι η δημιουργική εκτόνωση της οργής και ευτυχώς οι δημοκρατίες έχουν μηχανισμούς αποσυμπίεσης αυτής της οργής, όπως είναι οι διαδηλώσεις και οι εκλογές»!Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Πολιτικά Κόμματα - Πολιτική

grafeio-typou.gr © 2012-2013