*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω... ζέστης Φωτιά στο Λαγονήσι: Συνελήφθη 76χρονος για εμπρησμό | Λευκάδα: Αμετανόητος ιερόσυλος άρπαζε τάματα από ναούς | ΚΟΣΜΟΣ: Τουρκία: Εκατομμύρια ψηφοφόροι στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Παρουσιάζει τις προτάσεις του σήμερα στις 20:00 στη Βουλή

Τις προτάσεις του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα παρουσιάσει σήμερα στις 20:00 ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, σε μια ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο προαύλιο της Νότιας Πτέρυγας της Βουλής.

Θα ξεκινήσει έτσι ένας δημόσιος διάλογος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με ορίζοντα την άνοιξη του 2017.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι προτάσεις που θα καταθέσει ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, θα κινούνται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης θεσμών άμεσης δημοκρατίας, της ενίσχυσης του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης της εξουσίας του κοινοβουλίου έναντι της εκτελεστικής εξουσίας, της κατοχύρωσης κοινωνικών αγαθών και της προστασίας της εργασίας.

Θα περιλαμβάνονται ακόμα θεσμικά αντίβαρα «ώστε να εκλείψουν φαινόμενα αυθαιρεσιών που χαρακτήρισαν την περίοδο του δικομματισμού, καθώς επίσης και αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τις ασυλίες των βουλευτών, τα κοινοβουλευτικά προνόμια, και διασφάλιση της διαφάνειας στην χρηματοδότηση των κομμάτων».

Το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης συζητήθηκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε παρουσία του Α. Τσίπρα και σύμφωνα με πληροφορίες εκεί συμφωνήθηκε η πρόταση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό που έχει κάνει ο πρωθυπουργός.Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Πολιτικά Κόμματα - Πολιτική

grafeio-typou.gr © 2012-2013