*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** ΕΛΛΑΔΑ: Κίνητρα για την αγορά «καθαρών» αυτοκινήτων σχεδιάζει η κυβέρνηση | Έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σε ιδιωτική κλινική στα Κάτω Πατήσια | Φυτεία κάνναβης με 1.415 δενδρύλλια εντοπίστηκε στην Τρίπολη | Έλληνες μαθητές κέρδισαν δύο μετάλλια στη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής της Αθήνας | ΚΟΣΜΟΣ: Σεισμός στην Αλβανία: Δεκάδες τραυματίες, ζημιές και πανικός.

Παρουσιάζει τις προτάσεις του σήμερα στις 20:00 στη Βουλή

Τις προτάσεις του για τη Συνταγματική Αναθεώρηση θα παρουσιάσει σήμερα στις 20:00 ο πρωθυπουργός, Α. Τσίπρας, σε μια ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο προαύλιο της Νότιας Πτέρυγας της Βουλής.

Θα ξεκινήσει έτσι ένας δημόσιος διάλογος για τη Συνταγματική Αναθεώρηση με ορίζοντα την άνοιξη του 2017.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι προτάσεις που θα καταθέσει ο Πρωθυπουργός στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για τη συνταγματική αναθεώρηση, θα κινούνται στην κατεύθυνση της ενίσχυσης θεσμών άμεσης δημοκρατίας, της ενίσχυσης του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης της εξουσίας του κοινοβουλίου έναντι της εκτελεστικής εξουσίας, της κατοχύρωσης κοινωνικών αγαθών και της προστασίας της εργασίας.

Θα περιλαμβάνονται ακόμα θεσμικά αντίβαρα «ώστε να εκλείψουν φαινόμενα αυθαιρεσιών που χαρακτήρισαν την περίοδο του δικομματισμού, καθώς επίσης και αλλαγές στον νόμο περί ευθύνης υπουργών, τις ασυλίες των βουλευτών, τα κοινοβουλευτικά προνόμια, και διασφάλιση της διαφάνειας στην χρηματοδότηση των κομμάτων».

Το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης συζητήθηκε και στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε παρουσία του Α. Τσίπρα και σύμφωνα με πληροφορίες εκεί συμφωνήθηκε η πρόταση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό που έχει κάνει ο πρωθυπουργός.Κύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Πολιτικά Κόμματα - Πολιτική

grafeio-typou.gr © 2012-2013