*** ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ *** Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής λόγω... ζέστης Φωτιά στο Λαγονήσι: Συνελήφθη 76χρονος για εμπρησμό | Λευκάδα: Αμετανόητος ιερόσυλος άρπαζε τάματα από ναούς | ΚΟΣΜΟΣ: Τουρκία: Εκατομμύρια ψηφοφόροι στις κάλπες για τις δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη.

Οι Kaplanon Galleries (Αίθουσα Τέχνης “ena”) παρουσιάζουν  την έκθεση ζωγραφικής των Αχιλλέα Πιστώνη και Δημήτρη Αγγελόπουλου με τίτλο “Unravelling the figure”, που επιμελείται ο Έκτωρ Παπαδάκης, καθηγητής  του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών  του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Την έκθεση, που εγκαινιάζεται στις 17 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 11 Νοεμβρίου, υποστηρίζει η INTERAMERICAN στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας και του έμπρακτου ενδιαφέροντος για τις εικαστικές τέχνες και τους νέους δημιουργούς.

Πρόκειται για μια φιλόδοξη απόπειρα διερεύνησης -μέσω της αντιπαράθεσης των έργων δύο δημιουργών που συνδέονται, μάλιστα, μεταξύ τους  με τη σχέση δασκάλου και μαθητή- των ευρύτερων ερωτημάτων που κατά περιόδους έχουν απασχολήσει τόσο τους θεωρητικούς της τέχνης όσο και τους ίδιους τους δημιουργούς αναφορικά με την δυνατότητα της ανθρωποκεντρικής ζωγραφικής να παραμένει επίκαιρη και ικανή να λειτουργεί με αποτελεσματικότητα, ως φορέας σύγχρονων προβληματισμών και ως αποτύπωμα της έκφρασης νέων αναζητήσεων.
Υπό το πρίσμα αυτό, στόχος της έκθεσης η έκθεσης είναι να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο η μορφή μετατρέπεται στο σύμβολο-φορέα ενός  ευρύτερου κοινωνικού και καλλιτεχνικού προβληματισμού καταλαμβάνοντας, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το επίκεντρο της εικαστικής σύνθεσης ως αρχή της εικαστικής αφήγησης των δύο καλλιτεχνών. Έτσι, η έκθεση φωτίζει την πολυεπίπεδη δυναμική παρουσία της  ανθρώπινης μορφής στη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία μέσα από το έργο δύο ζωγράφων που επιχειρούν, μέσω της επανεξέτασης τόσο του ρόλου όσο και του συμβολισμού της, να τής ενσταλάξουν εκ νέου ζωή.

Διάρκεια έκθεσης: 17 Οκτωβρίου - 11 Νοεμβρίου
Εγκαίνια έκθεσης: Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017, ώρα: 20:00 μ.μ.

Αίθουσα Τέχνης “ena”, Βαλαωρίτου 9γ, 10671 Αθήνα, τηλ.: 2103388501 www.kaplanongalleries.com
Ώρες λειτουργίας : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 11.00 π.μ. - 21.00 μ.μ. ,
Τετάρτη : 11.00 πμ - 16.00 μμ , Σάββατο : 11.00 πμ - 15.00 μμΚύρια κατηγορία: Πρόσφατα θέματα
Υποκατηγορία: Πολιτισμός

grafeio-typou.gr © 2012-2013